Столичний чиновник разом з підприємцем намагалися привласнити 7 млн грн державних коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столичний чиновник разом з підприємцем намагалися привласнити 7 млн грн державних коштів

Кримінал
525
Київський чиновник разом з директором товариства намагалися привласнити 7 млн гривень державних коштів.
Про це повідомили в прес-службі столичного управління МВС.
Правопорушники намагалися виграти тендер на виконання робіт в одній із середніх загальноосвітніх шкіл Святошинського району.
У ході досудового розслідування встановлено, що Управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської РДА виступило замовником проведення конкурсних торгів на виконання робіт з впровадження технології, яка передбачає використання теплових насосів для системи теплопостачання будівлі однієї з середніх загальноосвітніх шкіл району.
Бізнесмен підробив довідку про наявність обладнання та необхідної матеріально-технічної бази, необхідних для виконання робіт і завірив її своїм підписом і відбитком печатки товариства. Також, він підробив та довідку про кількість працівників товариства. За його інформацією їх значилося 10. Проте за інформацією Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві з липня по грудень 2014 на цьому підприємстві працював 1 людина – тільки його директор.
Було доведено, що чиновник Святошинської РДА, який допомагав директору товариства – своїми умисними діями намагалися розтратити бюджетні кошти в особливо великих розмірах. По вилучених матеріалах сума виконаних робіт становить 7 млн 230 тис. грн, хоча фактично виконали робіт на 230 тис.гривень.
Завдяки втручанню правоохоронців майже 7 млн гривень залишилися на рахунках держави.
За цими фактами Святошинське РУ ГУМВС України в місті Києві відкрило кримінальне провадження за трьома статтями Кримінального кодексу України – замах на злочин; привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; службове підроблення – (ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366), яке триває. Обох фігурантів очікує покарання згідно з нормами чинного законодавства.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас