Стартап зібрав $25 млн на створення економічного футуристичного автомобіля (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стартап зібрав $25 млн на створення економічного футуристичного автомобіля (відео)

Технології&Авто
922
За місяць американська компанія Elio Motors зібрала понад $25 млн на краудфандинговому сайті startengine.com для створення і масового виробництва триколісного економічного автомобіля. Понад 44 тис. осіб вже зарезервували Elio на сайті компанії, резервація платна.
Машина буде вироблятися в США і продаватися за $6800.
Компанія Elio Motors заснована автолюбителем Полом Еліо в 2008 році. Її мета – заробити на виробництві недорогого, безпечного персонального транспортного засобу, створеного в США. «76% американців їздять на роботу кожного дня на самоті», – йдеться на сайті компанії. Це пояснює надзвичайну інтимність і компактність автомобіля – 2 посадочні місця. Економічність – ще один «коник» Elio: «по дорогах США колесить більше 90 мільйонів старих драндулетів, які споживають від 12 л пального на 100 км». Новинка ж «з’їдає» всього 2,8 л бензину на 100 км.
У конструкції автомобіля використовуються легкі, міцні і доступні матеріали (вага машини всього 557 кг), а двигун створений за «технологією, що добре зарекомендувала себе, але переосмислена». Цим творці Elio і пояснюють його низьку ціну. Машина обладнана електричними склопідйомниками, кондиціонером і трьома подушками безпеки.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас