Amazon запропонував створити повітряний простір для дронів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon запропонував створити повітряний простір для дронів

Технології&Авто
427
Американський інтернет-магазин Amazon майже рік намагається адаптувати свій новий проект доставки під американське законодавство.
Компанії навіть вдалося отримати дозвіл на тестування дронів для пересилання онлайн-замовлень. Проте вимоги авіаційної служби США суперечать повноцінному використанню сервісу.
Так, безпілотники зможуть підніматися на висоту не більше 120 метрів і тільки у світлий час доби. Оператори дронів повинні мати медичне свідоцтво пілота і постійно тримати безпілотник в полі зору. Крім того, Федеральне управління цивільної авіації вимагає, чтобиAmazonе щомісяця публікувало розклад рейсів безпілотних літальних апаратів.
Щоб все-таки запустити повітряну доставку, Amazon закликав виділити повітряний простір для польотів комерційних безпілотників. У цій зоні безпілотники будуть літати на висоті від 66 до 122 метрів, не заважаючи пішоходам і транспорту, і не виходячи в зону літаків.
У зв’язку з тим, що дрони можуть використовуватися в різних сферах комерції, пропонують розділити цей простір на два рівні: нижній – для фото- і відео-зйомки, верхній – для перевезення вантажів.
Управління повітряним простором виконуватиме автоматизована комп’ютерна система.
Нагадаємо, українська «Нова Пошта» теж збирається доставляти товари по повітрю.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас