Технологія Fujitsu перетворить кімнату в єдиний цифровий простір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Технологія Fujitsu перетворить кімнату в єдиний цифровий простір

Технології&Авто
413
Лабораторія Fujitsu заявила про розробку технології користувальницького інтерфейсу, який перетворює цілу кімнату в єдиний цифровий простір.
Підприємства з однієї промислової групи Fujitsu Laboratories, Fujitsu Design Limited, Fujitsu Social Science Laboratory Limited також проведуть спільне тестування концепту на платформі HAB-YU.
З поширенням смарт-пристроїв і розвитком хмарних і комунікаційних технологій стало набагато простіше ділитися об’єктами, створеними на одному робочому столі, і передавати їх, наприклад, на віддалений проектор або дисплей, в тому числі для редагування. Сучасні технології, що надають великоформатні інтерфейси, такі як великопанельні планшети і електронні дошки, незважаючи на всі свої достоїнства, позбавлені сполучних функцій. Це робить складним з’єднання декількох дисплейних модулів в одну систему, яка б використовувала весь простір кімнати. Проблемним бачиться застосування таких технологій в ситуаціях спільного творення, наприклад, в рамках воркшопів.
Метою роботи Лабораторії Fujitsu стало усунення відомих проблем та розробка такої технології, яка б динамічно об’єднувала між собою смарт-пристрої та дисплейне обладнання, що знаходяться в одному приміщенні. Вміст екранів всіх користувачів, що беруть участь у спільній роботі, може відображатися в єдиному просторі. Тестування концепту буде проводиться в період з серпня цього року по березень 2016 року. Створювана система повинна буде забезпечити розподіл цифрових карт на індивідуальні робочі простору, підтримку індивідуальної роботи, підтримку групової роботи, збереження і відтворення результатів воркшопу.
Технологія передбачає три ключові частини. Перша з них відповідає за коректну комунікацію пристроїв, друга піклується про ідентифікацію пристроїв і пов’язаних з ними користувачів (їх розташування, стан), а третя являє собою інтуїтивний користувальницький інтерфейс з підтримкою жестів і розпізнаванням рукописного тексту.
На думку розробників, сфера застосування їх технології включає шоу-руми, готелі, офіси, освітні та медичні установи.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас