Китайська поліція закрила завод, що випустив підроблених iPhone на $19 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська поліція закрила завод, що випустив підроблених iPhone на $19 млн

Кримінал
507
У Китаї поліцією Пекіна був закритий найбільший завод з виробництва підроблених смартфонів iPhone, чия продукція знайшла шлях навіть в США. В результаті було заарештовано 9 осіб з числа організаторів нелегального виробництва.
За даними агентства Reuters, цей завод випустив близько 41 тис. IPhone на загальну суму 120 млн юанів ($ 19 млн). Арешти і закриття заводу були вироблені в рамках кампанії по боротьбі з розкраданням інтелектуальної власності – Китай всерйоз вирішив позбутися репутації країни-притулку для контрафактних товарів.
Підпільне підприємство, організоване подружньою парою, мало шість виробничих ліній, на яких працювало кілька сотень працівників.
Фактично цей завод був закритий за наводкою американських правоохоронних органів, в чиє поле зору потрапили підроблені смартфони iPhone, що надійшли в США.
Підробка «яблучних» смартфонів для Китаю не новина. У 2011 році тут була розкрита подібна операція, хоча кількість конфіскованих апаратів тоді склало всього 200 штук, у той час як в ході нинішньої операції в Пекіні було вилучено 1400 iPhone.
Через високу популярність Apple в Китаї нерідко стикаєшся зі спробами реалізації підроблених «яблучних» пристроїв. Тут можна також зустріти підроблені магазини Apple, що вводять в оману покупців, нібито їх товари поставляються зі складу компанії з Купертіно.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас