Американці збираються побудувати в Одеській області 5 заводів з переробки біомаси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці збираються побудувати в Одеській області 5 заводів з переробки біомаси

Аграрний ринок
1512
Як повідомляє прес-служба компанії Ukraine Agro Valley Association з посиланням на віце-президента Національної академії аграрних наук України і за сумісництвом головного наукового співробітника UAVA, загальна вартість реалізованого в Одеській області проекту становить 100 млн дол.
«Це спільне українсько-американське починання має на меті створення постійного джерела біомаси та біоенергетичного палива в Україні, щоб допомогти подолати українську залежність від природного газу з Росії», – йдеться в повідомленні.
При цьому уточнюється, що відповідно до загальної стратегії, протягом п’яти років американська компанія має намір побудувати 20 заводів по всій Україні і довести їх сумарну потужність до переробки двох мільйонів тонн енергетично багатої продукції на рік, щоб опалювати громадські та приватні будівлі в регіоні.
Згідно з повідомленням, для забезпечення альтернативних джерел опалювання по всій країні, UAVA планує працювати з усіма рівнями влади і тісно співпрацювати з Національною академією аграрних наук України.
“Цей проект ґрунтується на кращих українських сільськогосподарських напрацюваннях, які будуть об’єднані з американською практикою гнучкого управління. Кожен з наших заводів буде автономним центром по доходах і видатках і буде конкурувати з іншими нашими заводами», – цитує прес-служба UAVA генерального директора Рода Робертсона.
Як повідомлялося, 13 липня 2015 р. під час заходу під егідою Торгової палати США у Вашингтоні, засновник UAVA Генрі Штеренберг представив біоенергетичний проект UAVA прем’єр-міністру Арсенію Яценюку та іншим членам Кабінету Міністрів України на розгляд.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас