Як обійти ліміт 50 000 грн на розрахунки готівкою, - думка банкірів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як обійти ліміт 50 000 грн на розрахунки готівкою, - думка банкірів

Особисті фінанси
6820
Днями Нацбанк повідомив про можливе скорочення ліміту на готівкові платежі з 150 тис. грн до 50 тис. грн на день. Відповідний проект уже винесено на обговорення.
Співробітники українських банків розповіли, як обійти ліміт на розрахунки готівкою, якщо поправка все-таки буде прийнята
Фінансисти вважають, що українці будуть частіше користуватися програмами розстрочки і брати товари в кредит.
“Там, де можна буде вносити платежі за дорогі товари в декілька заходів, це, швидше за все, будуть робити. Великим попитом можуть почати користуватися програми розстрочки – той же холодильник можна купити не за один день, а за два. До того ж великим попитом можуть почати користуватися кредитні покупки: якщо люди не захочуть «світити» від свого імені дорогі придбання, вони зможуть оформляти їх в кредит. Платіж за товар буде йти не від людини, а від банку, і вже з ним буде розраховуватися осіб », – зазначив радник голови правління Євробанку Василь Невмержицький”.
На думку банкірів, цей законопроект вигідний не тільки владі, але і фінустановам.
Цілі влади
- Фінансовий моніторинг для виведення готівки з тіні і контролю розрахунків;
- Скорочення витрат на готівковий оборот (інкасація, транспортування, виготовлення);
- Підвищення ліквідності банківської системи.
Користь для фінансистів
“Більше коштів почне ходити через банківську систему, обороти виростуть, і буде простіше вирішувати проблеми з ліквідністю. Це підтримає фінустанови, які зараз перебувають у непростій ситуації, і зробить нас ближчими до світових стандартів і до Європи, в яку ми прагнемо. Як відомо, там не прийнято платити великі суми готівкою, люди розраховуються картками “, – підкреслив член правління Промінвестбанку Владислав Кравець.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас