Bitcoin може стати новою резервною валютою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bitcoin може стати новою резервною валютою

Фінтех і Картки
4072
На сьогоднішній день в п’ятірку резервних валют, які використовуються центральними банками в якості інвестиційного активу, входять долар, євро, фунт, ієна і швейцарський франк.
У цей список давно планує потрапити китайська національна валюта юань, яка вже входить в ТОП-5 найбільш використовуваних грошових одиниць світу.
Однак ентузіасти Bitcoin вважають, що криптовалюта теж може стати засобом поповнення валютних резервів в центробанках різних країн.
У міру того, як вартість одного Bitcoin наближається до позначки $300, такі прогнози стають все більш ймовірними, вважає гендиректор найбільшого в світі Bitcoin-гаманця Coinbase.
На думку гендиректора Coinbase, Брайана Армстронга, протягом найближчих 10-15 років Bitcoin не тільки стане ще однією резервною валютою, але і займе місце долара США.
Гендиректор Coinbase зробив цю заяву на тлі новин з французького банку BNP Paribas, який готовий використовувати криптовалюту в інвестиційних фондах. Фінустанова вже тестує технологію і планує представити результати тестів найближчим часом.
“Це початок змін”, – сказав банківський консультант Патрік Баррон. – Федеральна резервна система США багато років займалася роздуванням долара, зниженням його купівельної спроможності по відношенню до інших товарів, в результаті чого багато торгові держави світу, при нагоді будуть раді перейти на іншу резервну валюту “.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас