Іноземцям дозволили купувати острови на Мальдівах за $1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземцям дозволили купувати острови на Мальдівах за $1 млрд

Світ
877
Парламент Мальдівів вперше схвалив законопроект, що дозволяє передавати землю у власність іноземним громадянам.
Мальдіви знаходяться в стратегічно важливому регіоні Індійського океану, в підсумку це може призвести до скуповування земель республіки китайськими інвесторами, побоюються представники місцевої опозиції та індійці.
В даний час на десятках Мальдівських островів вже розташовані готелі, що належать іноземним компаніям, проте самі землі знаходяться в оренді, оскільки до поточного моменту іноземцям було заборонено володіти землею за Конституцією.
Максимальний термін оренди для громадян інших держав становив 99 років.
Уряд очікує, що реформи залучать інвесторів до спеціальних економічних зон Мальдівів, і це дозволить республіці диверсифікувати економіку і розвиватися не тільки за рахунок туризму.
Новий закон, який ще має бути ратифікований президентом, дозволить іноземцям, що інвестують понад $ 1 млрд, отримати в постійну власність землю, не менше 70% якої є намивний територією.
Інвесторам може бути віддано всього 10% від загальної площі земель Мальдівів, яка складає трохи менше 300 кв.км, звертає увагу мальдівське видання Raajjve.mv.
Однак навіть такий малий обсяг земель викликав бурхливе обговорення серед Мальдівських та іноземних політиків. Проти нового законопроекту виступили 14 з 70 законодавців.
Парламентарії, які виступили проти прийняття законопроекту, в основному побоюються того, що китайські інвестори скуплять мальдівські землі і зроблять їх частиною міжнародної інфраструктурної мережі “Шовковий шлях”.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас