Дорога столиця: У скільки обходиться життя в Києві (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дорога столиця: У скільки обходиться життя в Києві (інфографіка)

Особисті фінанси
4357
Життя в Києві, у порівнянні з минулим роком, значно ускладнилося. За даними ГУ статистики, зросли ціни не тільки на продукти харчування: подорожчання торкнулося практично всіх сфер життя. Крім того, за півроку в столиці стало більше злочинів, а зростання народжуваності припинилося.
Причини, як кажуть експерти, очевидні: падіння курсу гривні майже в три рази (максимальне припало якраз на кінець зими-початок весни) і подорожчання палива. “У тому, що все дорожчає, немає нічого дивного: інфляція в країні, за підсумками року, може скласти 60%! Якщо говорити про ціни у сфері послуг і розваг, то вони ростуть з кількох причин. Зросли видатки на транспорт, оплату компослуг. Крім того, працівникам потрібно платити зарплати, а в комерційному секторі вони трохи підвищуються. Хоча паралельно подекуди відбуваються скорочення персоналу”, – говорить економіст Андрій Блінов.
Зростання зарплат підтверджує і статистика: у порівнянні з минулим роком, середня зарплата в столиці зросла більш ніж на 1 тис. грн – до 6,3 тис. грн. Але при цьому і рівень безробіття підвищився в півтора рази.
Згідно з проведеними в цьому році соцдослідженням, 80% киян зізналися, що відчули на собі вплив кризи. Вихід жителі столиці шукають в додаткових заробітках і в економії – насамперед на відпочинку і дорогих покупках.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас