МВФ не вважає кризу в Греції пройденим етапом, бачить й інші загрози для економіки єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ не вважає кризу в Греції пройденим етапом, бачить й інші загрози для економіки єврозони

Світ
241
Ситуація в Греції як і раніше пов’язана з високим ступенем невизначеності і вимагає пильної уваги, в тому числі з боку Європейського центрального банку (ЄЦБ), йдеться в оприлюдненій доповіді Міжнародного валютного фонду (МВФ) про економіку єврозони.
“Ситуація в Греції є нестабільною і залишається основним джерелом невизначеності, – наголошується в документі. – З метою контролю ризиків поширення кризи регуляторам слід бути готовими розгорнути і при необхідності адаптувати весь арсенал інструментів”.
Разом з тим в єврозоні є й інші ризики, які визначать її відставання від США за темпами зростання ВВП найближчим часом. Щоб уникнути цього, МВФ рекомендує спільними зусиллями підвищувати держвидатки і знижувати податки, лібералізувати ринок праці і позбавити банки від вантажу проблемних кредитів.
МВФ високо оцінив програму кількісного пом’якшення (QE), реалізовану ЄЦБ з березня поточного року, оголосивши про підтримку поточних планів ЦБ, що передбачають дію QE до кінця вересня 2016 року. За словами заступника директора європейського департаменту МВФ Махмуда Прадхана, “ймовірно, ЄЦБ доведеться продовжити цю програму після вересня 2016 року; на відновлення інфляції потрібно більше часу”.
Крім того, МВФ рекомендував ЄЦБ розширити список активів, що беруть участь в QE, і включити в нього більше цінних паперів наднаціональних організацій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас