Toyota приступила до випробувань автобусів на паливних елементах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota приступила до випробувань автобусів на паливних елементах

Технології&Авто
665
Корпорація Toyota Motor з 24 по 30 липня тестує в Токіо автобус, обладнаний силовою установкою на основі водневих паливних елементів.
Проект реалізується спільно з дочірнім підприємством Hino Motors – одним з найбільших в Японії виробників вантажних автомобілів і пасажирського транспорту. Сприяє випробуванням столична влада.
Повідомляється, що експериментальний автобус виконаний на основі однієї з моделей Hino Motors. Машина обладнана двома установками TFCS (Toyota Fuel Cell System) з максимальною продуктивністю 114 кВт, які спочатку проектувалися для автомобіля Toyota Mirai. Водень запасається у восьми баках під високим тиском, що становить 70 МПа (близько 700 бар). Особлива структура резервуарів з декількох шарів полімерних матеріалів і вуглецевого волокна забезпечує міцність і безпеку.
Автобус здатний перевозити 76 пасажирів (26 сидячих місць і 50 стоячих). Єдиним продуктом роботи його силової установки є вода.
Випробування повинні показати, наскільки доцільне використання водневого громадського транспорту в реальних умовах. Крім того, наголошується, що в перспективі подібні машини могли б використовуватися в якості генераторів електроенергії у разі техногенних аварій або стихійного лиха, пов’язаних з відключенням електромереж.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас