Єврокомісія схвалила злиття Nokia і Alcatel-Lucent — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія схвалила злиття Nokia і Alcatel-Lucent

Фондовий ринок
298
Європейська комісія дозволила пропоноване придбання компанією Nokia компанії Alcatel-Lucent у відповідність з антимонопольним регламентом ЄС, йдеться в офіційному повідомленні ЄК.
“Обидві компанії є глобальними постачальниками телекомунікаційного устаткування і супутніх послуг, – наголошується в повідомленні. – Проте комісія прийшла до висновку, що угода не викличе заклопотаності в сенсі правил конкуренції, зокрема, тому що ці компанії не є близькими конкурентами, а після їх злиття на ринку залишиться цілий ряд сильних глобальних конкурентів “.
Розслідування Єврокомісії у зв’язку з цією угодою не виявило можливих труднощів для входження на ринок і розширення позицій на ньому нових або малих гравців, йдеться в повідомленні.
Єврокомісія зазначає, що Nokia має сильну присутність в Європейській економічній зоні, де Alcatel-Lucent не виступає великим гравцем, і, навпаки, Alcatel-Lucent має сильну присутність у Північній Америці, де діяльність Nokia дуже обмежена.
На ринку відповідних послуг діють і інші сильні компанії: Ericsson і Huawei. Разом з Nokia вони є основними гравцями в Європі.
Китайська ZTE і південнокорейська Samsung займають поки невеликі частки ринку, Єврокомісія вважає, що вони можуть рости. Відзначається, що Samsung буде грати більш значну роль в самому найближчому майбутньому у зв’язку з поширенням нових поколінь мобільного телекомунікаційного обладнання, зокрема, розгорнутих в даний час мереж 4G, а також систем зв’язку наступного покоління – 5G.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас