Розумні годинник не захищені від кібератак (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розумні годинник не захищені від кібератак (дослідження)

Технології&Авто
282
Розумні годинник можуть бути не тільки зручним платіжним інструментом і засобом доступу до інформації, але й значною загрозою безпеки для своїх власників.
Співробітники американської компанії Hewlett-Packard протестували системи захисту 10 найпопулярніших смарт-годин і з’ясували, що в кожного пристрою є хоча б одна уразливість.
“Бажання йти в ногу з іншими виробниками і стати лідером у сфері носимой електроніки, що носиться, змушує розробників смарт-годинників нехтувати питаннями безпеки”, – сказав Марк Джеймс, фахівець з безпеки в інтернеті компанії ESET.
Враховуючи те, що більшість виробників смарт-годинників вже впровадили, або прагнуть оснастити свої пристрої платіжними функціями, питання безпеки повинне стояти на першому місці.
Результати дослідження показали:
- Тільки половина годинників оснащені функціями блокування, яка обмежує доступ до пристрою;
- 9 з 10 моделей годинників пересилають дані в незашифрованому вигляді;
- Третина смартфонів передбачають необмежену кількість спроб для введення паролів. Це збільшує шанси зловмисників підібрати код;
- 2 з 10 смарт-годинників можна легко прив’язати до іншого смартфону у випадку крадіжки.
Керівник дослідження вважає впровадження систем безпеки в смартфони замкнутим колом: користувачі повинні бути зацікавлені в своєму захисті, щоб виробники почали інвестувати в системи безпеки.
Компанія HP не розкриває інформацію про те, які годинники брали участь в дослідженні. Експерти припускають, що пристрої від Apple, Pebble, Samsung і Sony все ж взяли участь у тестуванні.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас