Український стартап почав кампанію зі збору коштів на "розумний дім" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український стартап почав кампанію зі збору коштів на "розумний дім"

Технології&Авто
919
Український стартап Branto запустив краудфандінгову кампанію на платформі Indiegogo. Проект хоче зібрати $50 тис. на виробництво першої партії готового пристрою.
Кампанія стартувала 20 липня і на момент написання статті встигла зібрати понад $ 12,6 тис. Branto – це “розумний будинок” майбутнього, інтелектом і руками якого є робот віддаленого присутності.
Пристрій у формі кулі, створено в стильному дизайні, здатний віддалено контролювати систему “розумного будинку”.
Він оснащений камерою з кутом огляду 360 °, мікрофоном і динаміком, так що ви не тільки зможете бачити і чути все, що відбувається в кімнаті, але і спілкуватися з тими, хто в ній знаходиться, або ж просто слухати музику.
Також Branto забезпечує безпеку в будинку, повідомляючи вам, якщо в будинку відзначено підозрілий рух або звуки. Управляти пристроєм можна за допомогою смартфона, програмне забезпечення до нього доступно як для iOS, так і для Android платформ.
Засновники проекту розглядають Branto як перший етап у процесі створення повноцінного домашнього робота.
“Ми вже проектуємо Branto як самонавчальної пристрій. Вбудована камера і різноспрямовані мікрофони відкривають можливості для розпізнавання образів і звуків. У майбутньому ми б хотіли дати людям можливість інтуїтивно керувати розумним будинком або взагалі не торкатися його управління,” – коментує Микола Богун, со-оностватель і СТО проекту.
У комплекті попередніх замовлень на Indiegogo сам пристрій, а також датчики для забезпечення безпеки в будинку. Якщо кампанія завершиться вдало, свої замовлені девайси Бекер зможуть отримати вже в березні 2016 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас