У США з'явилося унікальне «місто» для випробувань робомобілів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США з'явилося унікальне «місто» для випробувань робомобілів (відео)

Технології&Авто
489
В Мічиганському університеті (США) завершено будівництво унікального полігону Mcity, створеного для ретельного всебічного випробування роботизованих автомобілів і технологій міжмашинної взаємодії.
Mcity являє собою якусь подобу міста, що займає площу близько 130 000 м кв. Тут є вулиці з перехрестями, дорожніми знаками і світлофорами, швидкісна дорога, ділянки з кільцевим і одностороннім рухом та ін. Уздовж вулиць розтягнулися декорації фасадів будинків, повсюдно зустрічаються макети велосипедистів і пішоходів, які намагаються перейти дорогу.
Полігон дозволить відчувати робомобілі в різних умовах і імітувати найрізноманітніші ситуації. Наприклад, багато дорожні знаки навмисно зіпсовані з метою утруднити їх розпізнавання системами комп’ютерного зору. Дорожнє полотно в деяких місцях перебуває в жалюгідному стані – вибоїни та тріщини повинні допомогти у тестуванні автопілота у важких умовах.
У Mcity зустрічаються ділянки доріг з різним типом покриття – наприклад, бетоном та асфальтом. Одна з вулиць розташована строго з півночі на південь для перевірки точності роботи навігаційних приладів.
Конфігурація полігону може змінюватися завдяки рухливим фасадам будівель і можливості установки/демонтажу знаків. Передбачені складні розв’язки, тунель і імітація виїзду на швидкісну магістраль.
Автомобілі на полігоні зможуть обмінюватися даними один з одним, а також з дорожньою інфраструктурою, зокрема, з системою світлофорів. До речі, робота останніх може навмисно порушуватися для імітації нештатних ситуацій.
У проекті Mcity беруть участь такі компанії, як Delphi Automotive PLC, DENSO Corporation, Ford Motor, General Motors, Honda Motor, Nissan Motor, Qualcomm Technologies, Toyota Motor та інші.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас