Імплантація біонічних очей: Офтальмологи з Манчестера анонсували нову еру для незрячих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Імплантація біонічних очей: Офтальмологи з Манчестера анонсували нову еру для незрячих

Технології&Авто
1060
Вісімдесятирічний Рей Флінн (Ray Flynn) страждає сухою віковою макулярною дистрофією (руйнування жовтої плями сітківки, що приводить до сліпоти), через що він повністю втратив центральний зір. Але його життя істотно полегшилася завдяки хірургам з Манчестера, які провели йому імплантацію біонічного ока.
Імплантат Argus II, випущений компанією Second Sight, вже раніше використовувався для часткового відновлення зору пацієнтів, сліпота яких є результатом рідкісних захворювань, таких як пігментний ретиніт. Оперування Рея Флінна стало знаменною для галузі. Адже це перша операція пацієнта з таким поширеним захворюванням, як макулярна дистрофія (в одній лише Великобританії нею страждають півмільйона людей). Успіх медиків дає надію на одужання дуже багатьом тим, хто осліпнув.
Операція, яку вів Пауло Станге (Paulo Stanga), консультант-офтальмолог і хірург лікарні Manchester Royal Eye, а також професор Манчестерського університету, тривала близько чотирьох годин. Після операції він зазначив, що почалася нова ера для пацієнтів з втраченим зором.
Біонічне око отримує візуальну інформацію з мініатюрною камери, яка кріпиться до окулярів користувача. Отримані зображення перетворюються в електричні імпульси і по бездротовому каналу передаються на масив електродів, підключених до сітківки. Ці електроди стимулюють залишилися клітини сітківки, що дозволяє відправити інформацію в мозок. Через два тижні після операції Рей Флінн вже міг визначати горизонтальні, вертикальні і діагональні лінії. Тест проводився, коли у пацієнта були закриті очі. Це зроблено для достовірності результатів. На жаль, даний імплантат не забезпечує деталізованої чіткої картинки, але допомагає користувачеві визначити перепони, наприклад, дверні рами, перешкоди.
Чотири пацієнта з таким же діагнозом отримають можливість спробувати імплантат в рамках тестових випробувань лікарні Manchester Royal Eye. Цікаво, що Argus II коштує 150 тис. фунтів стерлінгів.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас