Знайдено спосіб віддаленого захоплення контролю над автомобілями Chrysler (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знайдено спосіб віддаленого захоплення контролю над автомобілями Chrysler (відео)

Технології&Авто
874
Днями компанія Chrysler без гучних анонсів випустила оновлення програмного забезпечення для інформаційно-розважальної системи Uconnect.
У повідомленні говориться, що апдейт «покращує електронну безпеку транспортного засобу». Але, як повідомляє Wired, за цим формулюванням криється дуже серйозна проблема.
Дослідники в області інформаційної безпеки Чарлі Міллер (Charlie Miller) і Кріс Валасек (Chris Valasek) виявили небезпечну уразливість в бортовому ПО ряду моделей Chrysler, яка дозволяє захопити віддалений контроль над ключовими системами автомобіля. Мова йде про ті машини, які обладнані комплексом Uconnect з можливістю обміну даними через стільникову мережу.
Зокрема, було показано, як за допомогою ноутбука можна віддалено активувати омивач лобового скла й склоочисники, змінити режим роботи кліматичної системи і рівень гучності медіацентру. Але це лише півбіди. Пролом дозволяє взяти контроль над рульовим керуванням, гальмами, акселератором і трансмісією. А це вже загрожує катастрофічними наслідками.
Працездатність хакерського методу була продемонстрована на прикладі Jeep Cherokee, але дослідники вважають, що й інші автомобілі Chrysler уразливі для атак. За деякими оцінками, проблема може зачіпати майже 500 тис. автомобілів.
Для поновлення бортового програмного забезпечення власникам машин Chrysler необхідно записати патч на флеш-брелок і потім завантажити його в автомобільний медіацентр. Апдейт доступний тут.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас