Мобільний підрозділ Sony займеться дронами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мобільний підрозділ Sony займеться дронами

Технології&Авто
295
Sony прийняла рішення зайнятися випуском безпілотних літаючих апаратів, призначених для використання в різних галузях, починаючи від сільського господарства і закінчуючи будівництвом.
Мобільний підрозділ електронного гіганта оголосив сьогодні про плани щодо створення в наступному місяці компанії Aerosense спільно з робототехнічною фірмою ZMP, розробником технології автоматизованого водіння. ZMP спільно з фірмою DeNA, що спеціалізується на розробці мобільних ігор, бере участь у проекті зі створення роботизованої служби таксі для Олімпійських ігор 2020 в Токіо.
Спільне підприємство Aerosense буде створювати власні безпілотні літальні апарати і пропонувати послуги з їх використанням для бізнес-клієнтів починаючи з 2016 року. Сервіси Aerosense будуть включати вимірювання на місцевості, топографо-геодезичні роботи, спостереження та інспекцію різних об’єктів.
Дрони Aerosense можна буде використовувати для топографічної зйомки віддалених гірських районів або фотографування місцевості перед будівництвом висотних будівель. «Вони (дрони) також можуть використовуватися для перевірки сільгоспугідь на наявність руйнувань після шторму», – повідомив прес-секретар Sony.
Отримані з використанням дронів зображення будуть оброблятися за допомогою хмарних сервісів. Деякі деталі про крилаті безпілотники наведені в прес-релізі компанії ZMP, проте більш повна інформація буде надана на заході Aerosense, який пройде в наступному місяці.
Дрони з вертикальним зльотом і посадкою стануть першим проектом нового підприємства. Надалі передбачається розробка та інших видів БПЛА.
Ініціатором створення Aerosense був виконавчий директор Sony Mobile Communications Хірокі Тоток (Hiroki Totoki). Sony Mobile має намір об’єднати наявні напрацювання в мережних технологіях і виробництві камер для мобільних пристроїв, які використовуються в iPhone, з ноу-хау ZMP в технології автономного управління.
Компанія ZMP спільно з фірмою DeNA, що спеціалізується на розробці мобільних ігор, бере участь у проекті зі створення роботизованої служби таксі для Олімпійських ігор 2020 в Токіо.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас