Один з лідерів платіжного процесингу представить акції на IPO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один з лідерів платіжного процесингу представить акції на IPO

Фондовий ринок
559
Міжнародний провайдер платіжних рішень і технологій First Data збирається виставити свої акції на продаж. Найбільша організація у сфері процесингу транзакцій, а також розробник інноваційних пристроїв для прийому платежів повертається на публічний ринок майже через десятиліття після того, як вона була змушена його залишити.
У 2007 році приватна корпорація KKR&Co придбала First Data за $26 млрд. (З урахуванням боргів). На той момент ця угода стала найбільшим поглинанням публічної компанії в історії.
До поглинання компанія обробляла угоди по банківських картах на трильйони доларів на рік. Однак після 2007р. активність підприємства пішла на спад через світову фінансову кризу. Перебуваючи у складі KKR&Co, компанія часом не приносила прибутку: в деякі періоди, з кожного інвестованого долара KKR отримувала тільки 60 центів. Зараз ситуація змінилася прибуток з $ 1 становить $ 1,18.
IPO може оцінити First Data в $40 млрд. З урахуванням боргу.
У минулому році оборот компанії склав $11,2 млрд, чистий збиток – $458 млн. У 2010 р. збитки компанії перевищували $1 млрд. У 2014 р. компанія обробляла 2300 транзакцій в секунду.
Під керівництвом Франка Бісіньяно, колишнього виконавчого директора JP Morgan Chase&Co., який очолив компанію в 2013 році, First Data вперше за сім років повідомила про квартальний прибуток. Це стало сигналом до публічного поданням акцій.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас