Автомобілі Ford навчилися підсвічувати людей на узбіччі (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автомобілі Ford навчилися підсвічувати людей на узбіччі (відео)

Технології&Авто
717
Американський автовиробник Ford розповів про нові технології, що підвищують безпеку керування транспортним засобом в темний час доби.
Перша з систем – Camera-Based Advanced Front Lighting System – працює на основі адаптивного головного освітлення та електронного помічника, що розпізнає дорожні знаки. У новинці дві ці технології доповнені GPS-модулем, за допомогою якого електроніка автомобіля розпізнає повороти, круговий рух і різні небезпечні ділянки, а потім додатково підсвічує їх, коректуючи пучки світла фар у відповідності з кривизною дороги для поліпшення видимості.
Крім того, Camera-Based Advanced Front Lighting System «бачить» людей і тварин, що знаходяться на узбіччі, за допомогою вбудованої в дзеркало заднього виду камери. Вона ж стежить за розміткою і дає сигнали на зміну роботи головного світла залежно від траєкторії руху.
Друга нова система Ford, іменована Spot Lighting, буде корисна при їзді в місцях, де повністю відсутнє освітлення. Робота технології побудована на використанні інфрачервоної камери, прикріпленої до решітки машини і призначеної для виявлення пішоходів, велосипедистів і тварин на відстані до 120 метрів. Коли в полі видимості камери знаходяться живі об’єкти (можливо розпізнавання до восьми людей і великих тварин одночасно), вони виводяться на екран інформаційно-розважальної системи у вигляді червоних або жовтих прямокутників – залежно від близькості до них.
Ford обіцяє вивести нові системи безпеки на масовий ринок в найближчому майбутньому.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас