Нова технологія водневої заправки BMW дозволить збільшити запас ходу в 1,5 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова технологія водневої заправки BMW дозволить збільшити запас ходу в 1,5 рази

Технології&Авто
756
Не так давно концерн BMW показав концептуальні автомобілі, обладнані силовою установкою на основі водневих паливних елементів.
Тепер компанія повідомила про відкриття в Мюнхені (Німеччина) першої заправної станції, що поєднує стандартну й експериментальну технології заправки воднем.
Стандартний метод CGH2 (Compressed Gaseous Hydrogen) передбачає зберігання водню під високим тиском, що становить 70 МПа (близько 700 бар). Така технологія застосовується, наприклад, в автомобілі Toyota Mirai, що виходить на міжнародний ринок. В даному випадку для запасання палива служать спеціальні балони з тришарової структурою з вуглепластика і інших матеріалів.
Нова технологія, запропонована концерном BMW, отримала назву CCH2 (Cryo-Compressed Hydrogen). Її суть полягає в тому, що водень зберігається при дуже низьких температурах в газоподібному стані при тиску 350 бар. Стверджується, що такий спосіб в порівнянні з методикою CGH2 дозволяє запасати до 50% більше палива, а отже, запас ходу на одній заправці може зрости в півтора рази.
Втім, поки нова технологія далека від комерційного впровадження. Потрібні роки на подальші дослідження, випробування в реальних умовах і практичне впровадження.
У будь-якому разі, поки попит на водневі автомобілі невисокий через їх дорожнечу і слабо розвинену інфраструктурою заправних станцій. Сама BMW має намір розробити готову до комерціалізації автомобільну платформу на водневих паливних елементах до 2020 року.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас