НБУ назвав причини, з яких відмовляє у придбанні істотної участі в банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ назвав причини, з яких відмовляє у придбанні істотної участі в банку

Фондовий ринок
450
НБУ відмовляє заявникам у придбанні істотної участі в основному з двох причин: заявники або не розкривають своїх кінцевих власників, або не можуть підтвердити свій майновий стан.
Про це повідомляється на сайті Нацбанку.
35 з 37 відмов Національного банком заявникам у придбанні істотної участі стосувалися неплатоспроможних банків.
“Зараз у більшості випадків Національний банк дійсно відмовляв заявникам у придбанні істотної участі. Причини відмови – заявники або не розкривають своїх кінцевих власників, або не можуть підтвердити свій майновий стан. Національний банк не бачить сенсу дозволяти купувати неплатоспроможні банки особам, які не можуть підтвердити своє майнове становище. Тим більше не має сенсу продавати неплатоспроможний банк компаніям, які не розкривають своїх кінцевих власників “, – цитується в повідомленні директор Департаменту реєстраційних питань та ліцензування Національного банку Леонід Антоненко.
Ще 40 заявникам Національний банк повернув пакети документів на їх вимогу. Заявники шукають можливість підтвердити свій майновий стан і спрощують майбутню структуру власності банків. Нагадаємо, минулого тижня Нацбанк почав публікувати дані про претендентів на покупку банків.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас