Ferrari відкликає суперкари через проблеми з подушками безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ferrari відкликає суперкари через проблеми з подушками безпеки

Технології&Авто
164
Компанія Ferrari змушена ініціювати відкликання ряду спортивних автомобілів модельного ряду 2015 року. Причина – проблема з подушкою безпеки з боку водія.
Повідомляється, що подушка може бути встановлена в неправильній орієнтації, через що зростає ризик травм автомобіліста в разі дорожньо-транспортної пригоди. Особливо наголошується, що на сьогоднішній день каліцтв або смертельних випадків, пов’язаних з проблемою, зафіксовано не було. Тим не менш, дилери призупиняють продажу машин, потенційно схильних до дефекту.
Проблема зачіпає суперкари 458 Italia, FF, F12 berlinetta, 458 Spider, 458 Speciale, Speciale A, California T і LaFerrari, що зійшли з конвеєра в період з грудня 2014-го по квітень 2015 року. Всього відкликанню підлягає більше 800 автомобілів.
Варто підкреслити, що некоректно встановлені подушки безпеки зроблені японською компанією Takata. Однак даному у разі проблема не має відношення до гучного дефекту з нагнітачами, який зачіпає в цілому близько 53 млн машин, реалізованих по всьому світу. Нагадаємо, що бракований елемент може провокувати вибух при спрацьовуванні подушки Takata, через що люди, що знаходяться всередині салону, ризикують отримати осколкові поранення. Браковані нагнітачі встановлювалися такими виробниками, як Honda, Nissan, Fiat Chrysler, Toyota, BMW, Mazda, Ford, General Motors, Subaru і Mitsubishi
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас