У Нідерландах можуть з'явитися перші пластикові дороги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нідерландах можуть з'явитися перші пластикові дороги

Технології&Авто
1096
У Нідерландах вже через кілька років можуть з’явитися перші експериментальні дороги і тротуари, повністю виконані з переробленого пластику.
З таким проектом виступила будівельна компанія VolkerWessels і її підрозділ KWS Infra.
Ідея полягає в наступному. З перероблених пластикових відходів пропонується формувати спеціальні зносостійкі плити високої міцності, які потім стануть основою дорожнього полотна або тротуару. Стверджується, що подібне покриття зможе без проблем експлуатуватися в температурному діапазоні від мінус 40 до плюс 80 градусів Цельсія. По терміну служби воно перевершить традиційний асфальт в три рази.
Автори проекту кажуть, що нова технологія забезпечить простоту монтажу, а також зручність прокладки комунікацій. Зокрема, плити необхідних розмірів і конфігурації можуть бути заздалегідь виготовлені на виробництві, а всередині їх конструкції будуть сформовані технічні магістралі для прокладки кабелів, водопровідних труб і т. п.
Оскільки пластик легше традиційних матеріалів, призначених для дорожніх покриттів, знизяться витрати на транспортування до місця будівельних робіт. Ще однією перевагою називається відсутність необхідності частого обслуговування.
Проектом вже зацікавилася адміністрація Роттердама.
Втім, поки ідея існує тільки на папері. Наступним етапом повинні стати лабораторні випробування, в ході яких дослідники з’ясують, наскільки безпечними в плані зчеплення виявляться пластикові дороги у дощову погоду, при заморозках або, навпаки, під палючим сонцем. Тільки після цього стануть можливими практичні випробування.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас