Офіційно: Intel випустить 10-нм чіпи не раніше другої половини 2017 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Офіційно: Intel випустить 10-нм чіпи не раніше другої половини 2017 року

Технології&Авто
551
Виконавчий директор Intel Брайан Кржаніч підтвердив, що корпорація змушена відкласти випуск перших 10-нанометрових процесорів.
У найближчі місяці Intel представить 14-нанометрові чіпи Skylake. Передбачалося, що в 2016-му на зміну їм прийдуть 10-нанометрові процесори Cannonlake. Проте нещодавно стало відомо, що замість них у наступному році дебютують 14-нанометрові рішення з кодовим ім’ям Kaby Lake.
За словами пана Кржаніча, перші вироби з нормами 10 нанометрів з’являться тільки в другій половині 2017 року. Очевидно, що затримка пов’язана з особливостями освоєння настільки «тонкого» техпроцесу. «Я б назвав це труднощами, схожими з тими, які спостерігалися при впровадженні 14-нанометрової методики. Кожна з цих технологій має свій рецепт складнощів і перешкод», – зазначив глава Intel.
Тим часом, зміни у графіку випуску чіпів вперше в історії Intel призведуть до збою в моделі проектування процесорів під назвою «Тік-Так» (Tick-Tock Model). Вона, нагадаємо, передбачає поділ циклу розробки на дві стадії – «Тік» та «Так». Перша передбачає впровадження технології виробництва наступного покоління (перехід на більш «тонкий» техпроцес) і незначні удосконалення мікроархітектури. На етапі «Так» відбувається впровадження нової мікроархітектури зі збереженням колишнього техпроцесу. Кожна частина циклу в ідеалі повинна займати рік.
Нинішні 14-нанометрові чіпи Broadwell – це фаза «Тік». Чіпи Skylake стануть результатом реалізації етапу «Так». Відповідно до нового графіка, далі піде ще одна фаза «Так» – 14-нанометрові процесори Kaby Lake. І тільки після цього, буде здійснений перехід на етап «Тік».
Таким чином, Intel змушена ввести цикл «Тік-Так-Так», який займе не менше трьох років.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас