Гонтарєва вважає самоліквідацію гарною альтернативою для "кишенькових" банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарєва вважає самоліквідацію гарною альтернативою для "кишенькових" банків

Кредит&Депозит
1681
Національний банк України приступає до другого етапу очищення банківської системи, завданням якої є очищення банків третьої-четвертої групи, зокрема дрібних банків, активи і пасиви яких пов’язані з однією і тією ж особою.
“Ми вже працюємо з цими банками. Є дрібні банки, які можна вважати здоровими, проте з повною відсутністю будь-якої стратегії. З одного боку у зобов’язаннях власні гроші та депозити, кредити, а з іншого боку, видані собі ж. Важко сказати, для яких цілей ці банки були створені. Ми готуємо велику програму, яка дозволить банкам збільшуватись. Якщо банк ніякої мети не переслідує, якщо це так званий “кишеньковий банк”, але при цьому він не становить загрози фінансовому сектору, то акціонеру треба дати альтернативу, що робити в цій ситуації. Дуже хорошою альтернативою в цьому випадку буде самоліквідація “, – сказала глава НБУ Валерія Гонтарєва на засіданні профільного фінансового комітету Верховної Ради в Києві в середу.
При цьому вона зазначила, що в цьому випадку ліквідація таких банків ніякого впливу на фінансовий сектор не надасть.
“Ми будемо дуже активно працювати над перевіркою таких банків, однак ця група банків, яка не заважає нам сказати, що очищення нашої банківської системи на фінальному етапі”, – підкреслила В.Гонтарева.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас