Audi відмовилася від плану продати 600 тис. автомобілів у Китаї в 2015 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Audi відмовилася від плану продати 600 тис. автомобілів у Китаї в 2015 р

Технології&Авто
302
Німецький виробник автомобілів класу “люкс” Audi AG, що входить до групи Volkswagen, відмовився від наміру продати цього року 600 тис. автомобілів в Китаї, який є для концерну найбільшим ринком збуту.
Як заявили агентству Bloomberg два джерела, ознайомлені з планами компанії, обвал фондового ринку Китаю підірвала попит на дорогі автомобілі.
Офіційного поновлення прогнозів можна очікувати 30 липня, коли компанія оприлюднить фінансові результати за I півріччя, стверджують джерела.
У січні-червні 2015 продажі Audi в КНР підвищилися на 1,9% – до 273 тис. 853 автомашин. У минулому році компанія продала в Китаї 578 тис. 932 автомобіля і цього року розраховувала вперше подолати рубіж у 600 тис.
Audi – найбільш продаваний автомобільний люкс-бренд в Китаї; на світовому рівні компанія поступається першістю BMW AG.
Китайський авторинок переживає не найкращі часи на тлі гальмування економіки в цілому і різкого падіння вартості акцій – за останній місяць основний фондовий індекс країни звалився на 22%. У зв’язку з цим Jaguar Land Rover у вівторок знизив ціни в Китаї і погіршив прогнози продажів.
Однак Mercedes-Benz раніше збирається продати в Китаї не менше 300 тис. автомобілів, розраховуючи, що нові моделі допоможуть залучити клієнтів.
BMW в четвер повідомив про “помірне коригування” плану розширення заводу в Шеньяні, зазначивши, що ситуація в Китаї нормалізується. “Ми продовжуємо нарощувати обсяги продажів у порівнянні з 2014 роком, але уповільнюємо темпи зростання”, – йдеться в заяві компанії.
Акції Volkswagen, що подорожчали на відкриття торгів у Франкфурті на 2%, перейшли до падіння після новини про Audi і втратили 0,8% вартості.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас