США запустили супутник GPS нового покоління вартістю $245 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США запустили супутник GPS нового покоління вартістю $245 млн

Технології&Авто
570
У середу, 15 липня ВПС США з космодрому на мисі Канаверал (штат Флорида) успішно запустили супутник GPS (Global Positioning System) нового покоління. Супутник під назвою GPS 2F-10 вивела на орбіту ракета-носій Atlas.
Термін служби 2F-10 становить 12 років, а його ціна – 245 млн дол. даний космічний апарат є десятим з 12 супутників, які замінять застарілі апарати системи позиціонування США, здатної 24 години на добу забезпечувати військових і цивільних споживачів точною навігаційною інформацією. Програма заміни американських навігаційних супутників почалася ще в травні 2010 року.
Супутникова система навігації GPS, яка була розроблена Пентагоном, використовується не тільки для потреб збройних сил США, але і в цивільних цілях по всьому світу. Супутники GPS передають навігаційний сигнал, який надає точні значення широти, довготи, висоти і часу. Як кажуть фахівці, цією системою зараз користуються більше 1 млрд людей по всій Землі. Всього на даний момент в неї входять більше 30 функціонуючих супутників.
Раніше повідомлялося, що швейцарські вчені розробляли систему, яка може захопити супутник і прибрати його з біляпланетної орбіти. Для цього спочатку планувалося використовувати механічну руку або щупальце. Зрештою вчені зупинилися на гігантській мережі, яка подібно роті героя комп’ютерної гри “Пакман” повинна зловити супутник, а потім обидва апарати почнуть зниження і згорять в атмосфері.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас