Boeing запатентувала лазерний двигун — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Boeing запатентувала лазерний двигун

Технології&Авто
1429
Американська корпорація Boeing Company оформила патент на двигун нового покоління, який використовує лазери і радіоактивні матеріали і призначений для високошвидкісного пересування літаків, реактивних снарядів, ракет і навіть космічних кораблів.
Подача патентної заявки ще не означає, що компанія має в своєму розпорядженні таким двигуном. Вона лише закріплює за собою якусь ідею в загальному вигляді і поки лише на концептуальній стадії працює над реалізацією свого проекту. Як припускають розробники, лазери будуть перетворювати в пароподібний стан радіоактивні матеріали, викликаючи реакцію термоядерного синтезу. Водень і гелій в такій системі є субпродуктами вихлопу, і вони будуть виводитися в тильній частині машини під високим тиском. При цьому буде формуватися тяга.
Нагадаємо, Boeing цікавиться лазерами не тільки для створення двигуна майбутнього.
У березні вона також подала патентну заявку на ще один винахід – нову технологію захисту транспортних засобів (і, можливо, навіть будівель) від ударної хвилі бойових снарядів за допомогою генерованого лазерами силового поля і плазми.
На цьому фантастичні мрії компанії не закінчуються. На початку цього місяця вона також представила концепт лазерної гармати, за допомогою якої літаки зможуть вражати цілі на відстані 22 миль (35 км) і більше.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас