Водневий автомобіль Toyota Mirai виходить на міжнародний ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водневий автомобіль Toyota Mirai виходить на міжнародний ринок

Технології&Авто
1638
15 грудня 2014 компанія Toyota оголосила про початок продажів в Японії першого серійного автомобіля на водневих паливних елементах – моделі Mirai. Тепер інноваційний седан виходить на міжнародний ринок.
Автомобіль наділений силовою установкою TFCS (Toyota Fuel Cell System) з максимальною продуктивністю 114 кВт, яка поєднує переваги паливних водневих елементів і гібридного приводу. Машина не виробляє шкідливих викидів в атмосферу, оскільки єдиним продуктом роботи TFCS є вода.
Toyota особливо підкреслює, що Mirai пропонує найвищий рівень безпеки. Так, баки для зберігання водню виготовляються виключно на підприємстві Toyota з максимальним контролем якості. Особлива структура резервуара з декількох шарів полімерних матеріалів і вуглецевого волокна забезпечує міцність і ефективне поглинання енергії у разі деформації.
Система Pre-collision System (PCS) відповідає за автоматичне гальмування у разі високого ризику аварії. Якщо ж бортова електроніка зафіксує факт ДТП, подача водню з бака миттєво припиниться. При необхідності будуть розкриті одна або декілька з восьми подушок безпеки.
Інноваційний седан володіє унікальним дизайном і хорошою керованістю, досягнутою за рахунок рекордно низького центру ваги.
З 20 липня прийом замовлень на Mirai починається в Каліфорнії (США): ціна автомобіля складає 57000 доларів. Після цього, орієнтовно у вересні, новинка з’явиться в ряді європейських країн – у Великобританії, Німеччині та ін.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас