НБУ має намір скасувати вимогу щодо реєстрації статутів банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ має намір скасувати вимогу щодо реєстрації статутів банків

Кредит&Депозит
340
Національний банк має намір виключити із законодавства вимогу щодо реєстрації статутів банків.
Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав директор департаменту реєстраційних питань та ліцензування Національного банку Леонід Антоненко.
Він повідомив, що раніше НБУ виготовив кутовий штамп з його прізвищем, що дозволило не погоджувати статути банків з першим заступником голови Нацбанку.
При цьому Антоненко зазначив, що в даний час регулятор працює над тим, щоб взагалі виключити вимогу про реєстрацію статуту банку із закону.
“Нацбанк повинен погоджувати лише зміну статутного капіталу і зміну місцезнаходження банку, причому інформація про місцезнаходження зовсім не обов’язково повинна потрапляти до статуту (для всіх інших АТ, крім банків, ми вже скасували це з травня 2016 року). Всі інші банки можуть вписувати в свій статут на власний розсуд “, – вважає представник НБУ. На його думку, регулятор повинен мати право вимагати зміни положення статуту, якщо воно суперечить законодавству, тоді як пре-реєстрація кожної зміни цілком безглузда, і від неї відмовилися, наприклад, в тому ж Казахстані.
Як повідомляло агентство, раніше Міжнародний валютний фонд відмовив Національному банку у скасуванні реєстрації кредитних договорів з нерезидентами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас