"ВКонтакте" створює конкурента Instagram, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"ВКонтакте" створює конкурента Instagram, - ЗМІ

Технології&Авто
488
Соціальна мережа “ВКонтакте” запустить окремий додаток для обробки фотознімків, який буде конкурувати з Instagram в Росії.
Про це пишуть “Ведомости”.
За даними джерел видання, це буде додаток для мобільних пристроїв під управлінням операційних систем iOS і Android.
За словами одного зі співрозмовників, орієнтовний термін запуску – до кінця цього тижня. Можливо, це відбудеться трохи пізніше, додає інше джерело. За його словами, адміністрація соціальної мережі чекає, коли додаток пройде премодерацію в онлайн-магазині мобільних додатків AppStore.
“Вконтакте” буде запускати свій фотосервіс і, можливо, свій месенджер “, – сказав у вівторок на медіафорумі” Територія смислів “гендиректор “ВКонтакте” Борис Добродєєв.
Одне з джерел уточнює, що додаток для обміну повідомленнями матиме свій бренд і інтегруватиметься як з телефонною книгою, так і з додатком “ВКонтакте”.
Instagram з’явився в жовтні 2010 року як безкоштовна утиліта для iPhone (згодом сервіс став підтримувати і платформу Android). У 2012 році компанію -власники цього сервісу придбала за один мільярд доларів соціальна мережа Facebook.
Світова аудиторія Instagram зросла в 2014 році, за оцінкою GlobalWebIndex, на 47%. Сам Instagram повідомляв, що на кінець 2014 року у нього було 300 мільйонів активних користувачів.
Місячна аудиторія “Вконтакте” (люди, хоча б раз за місяць зайшли в мережу) становила в травні 2015 року, за даними TNS, 52,8 мільйона унікальних користувачів.
Директор регіонального громадського центру інтернет-технологій Сергій Гребенніков прогнозує, що спочатку користуватися додатком почне та частина аудиторії “Вконтакте”, у якої не встановлений Instagram, але поступово вона буде розширюватися.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас