Завершилось розміщення облігацій першого випуску ВАТ “Концерн Галнафтогаз” — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завершилось розміщення облігацій першого випуску ВАТ “Концерн Галнафтогаз”

Фондовий ринок
278
Вся серія загальною сумою 10 млн грн. з дохідністю 17% в національній валюті та мінімальною валютною дохідністю 12% в доларах США, була успішно розміщена. Розміщення відбулось відповідно до інвестиційного меморандуму та умов випуску облігацій.
Як зазначає андеррайтер серії “А” ВАТ “Кредитпромбанк”, результат перевищив сподівання емітента та андеррайтерів, оскільки попит перевищив пропозицію в 2,5 рази.
За словами начальника аналітичного відділу ВАТ “Концерн Галнафтогаз” Андрія Худо, випуск облігацій Концерну, це прецедент в Україні, оскільки “Концерн Галнафтогаз” став першою приватною компанія ПЕК України, яка здійснила емісію довготермінових корпоративних облігацій терміном обертання 3 роки. “Ми переконані, що банківські структури та інші приватні інвестори, які придбали наші облігації, отримали надійний і ліквідний фінансовий інструмент” – зазначив Андрій Худо. – “Сподіваємося, що наступні серії наших облігацій будуть мати не менший успіх”
В найближчий час почнеться котирування облігацій компанії на вторинному ринку (ПФТС) – тікер в торговій системі OGNGA.
Погашення облігацій серії “А”, відбуватиметься з 12 по 14 червня 2006, перша оферта 16-18 березня 2004.
Відповідно до планованих параметрів випуску обсяг емісії становить 30 млн.грн. за номінальною вартістю, номінал однієї облігації – 1000 грн. Термін обігу облігацій 3 роки. Облігації випускаються трьома серіями з однаковими умовами випуску по 10 млн.грн. кожна.
За умовами випуску облігацій передбачена виплата 12-ти щоквартальних купонів, фіксована процентна ставка купонного доходу за першими трьома процентними періодами – 17% річних, але не менше 12% у доларах США (перша і третя серії) або в євро (друга серія). У наступних процентних періодах процентна ставка буде встановлена й опублікована емітентом перед виплатою третього, шостого і дев'ятого процентного доходу. При цьому вона не може бути меншою від суми ломбардної ставки НБУ плюс 6%.
Власникам облігацій мають право один раз у 9 місяців продавати облігації емітенту за їхньою номінальною вартістю (піврічна оферта – пут-опціон).
Кошти від першої серії (як і від двох наступних) будуть скеровані на інвестиційні програми ВАТ «Концерн Галнафтогаз», мета яких – розширення ринків збуту, збільшення обсягів продажів емітента і, насамперед, будівництво нових АЗК “ОККО”, придбання та реконструкція існуючих АЗС під стандарт “ОККО”.
Розміщення облігацій наступних серій проводитиметься:
серія В – з 15 липня по 25 липня по 2003 рок;
серія С – з 15 серпня по 25 серпня 2003 року.
ВАТ «Концерн Галнафтогаз» володіє мережею АЗК «ОККО», що складається з 65 сучасних комплексів. Загалом «Концерну Галнафтогаз» належить близько 160 АЗС у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Тернопільській, Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій і Чернігівській областях, а також у Києві.
Андеррайтером, менеджером і платіжним агентом випуску облігацій в серіях В і С є АКБ «Укрсоцбанк».
За матеріалами:
Кредитпромбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас