Land Rover відкликає десятки тисяч автомобілів через самовільне відкривання дверей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Land Rover відкликає десятки тисяч автомобілів через самовільне відкривання дверей

Технології&Авто
413
Компанія Jaguar Land Rover оголосила про відкликання автомобілів Range Rover і Range Rover Sport через проблеми з програмним забезпеченням, яка може призводити до неможливості закриття дверей.
Баг виявився в системі безключового доступу. Повідомляється, що двері, які на перший погляд виглядають закритими, насправді можуть залишатися незафіксованими замком. Це призводить до їх мимовільного відкриття, в тому числі під час руху. Причому індикатор, що попереджає про відкриті двері, на приладовій панелі в даному випадку не загоряється.
Проблема, без сумніву, створює ризик дорожньо-транспортної пригоди, оскільки двері,
які раптово відкриваються на ходу стануть сюрпризом не тільки для самого власника машини, але й для інших учасників руху. Втім, в Jaguar Land Rover відзначають, що аварій або каліцтв, пов’язаних з описаним дефектом, поки зафіксовано не було.
Так чи інакше, під відкликання підпадає більше 65 тис. автомобілів. В сервісні центри пропонується звернутися власникам автомобілів Range Rover модельного ряду 2013-2016 рр., які зійшли з конвеєра в період з 26 липня 2012-го по 9 березня 2015-го. Крім того, дефект присутній в кроссоверах Range Rover Sport модельного ряду 2014-2016 рр., вироблених з 18 лютого 2013-го по 5 березня 2015-го. Проблема буде усунена безкоштовно.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас