Apple забирає майже весь прибуток на ринку смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple забирає майже весь прибуток на ринку смартфонів

Технології&Авто
1170
Майже весь прибуток на ринку смартфонів забирає корпорація Apple. До такого висновку прийшов аналітик Майк Уолклі (Mike Walkley) з Canaccord Genuity.
За його підрахунками, у першому кварталі 2015 на частку виробника iPhone довелося 92% операційного прибутку на світовому ринку смартфонів. Показник Samsung Electronics склав 15%.
Той факт, під контролем двох компаній знаходиться понад 100% прибутку, пояснюється тим, що інші великі вендори зазнають збитків від продажів смартфонів або працюють «в нуль». До останніх належить BlackBerry, а збитковими, наприклад, є Lenovo і Microsoft.
Випуском смартфонів займаються близько 1000 компаній по всьому світу, кілька сотень виробників працюють в Китаї, повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на експерта Strategy Analytics Нілу Моустона (Neil Mawston).
За його словами, багато постачальників Android-трубок залишаються ні з чим, оскільки займають проміжне положення між дешевими масовими брендами, такими як Xiaomi, і преміальними марками Apple.
Одним з ключових факторів, що сприяють домінуванню Apple з точки зору розміру виручки, є дорожнеча iPhone. Згідно з оцінками Strategy Analytics, середня продажна вартість «яблучного» телефону становить $624 проти $185 у смартфонів під управлінням Android. У січні-березні реалізація iPhone збільшилися на 43% у річному вирахуванні, а середній цінник на ці пристрої виріс на $60 до $659 завдяки великорозмірним моделям iPhone 6 і iPhone 6 Plus.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас