У світі зростає кількість людей, що купують громадянство інших країн - FT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У світі зростає кількість людей, що купують громадянство інших країн - FT

Світ
1638
Багато країн для залучення капіталів пропонують податкові послаблення для іноземців, наприклад, податкові пільги для іноземців діють в Португалії, Ізраїлі та Франції. Але крім привабливості податкових систем країни намагаються залучити заможних людей правом на проживання на своїй території.
Один з найбільш популярних варіантів пропонує карибський острів Антигуа. Купивши громадянство країни, людина зможе відвідувати без візи 130 країн. Єдина умова влади: необхідність перебувати в країні не менше п’яти днів за п’ять років.
У 2014 році першою людиною, що отримав громадянство Антигуа за цією схемою, став сирійський бізнесмен Джордж Джорджес. Після цього паспорта країни придбали понад 500 людей з різних країн. Завдяки цій програмі країна отримали необхідні 65,9 млн доларів, відзначає видання.
Крістіан Калин з компанії Henley Partners повідомив Financial Times, що щорічно додаткові паспорта купують кілька тисяч людей. Ними рухає бажання забезпечення довгострокової безпеки, можливість безвізових подорожей і страх перед терористичними погрозами.
У недавній публікації МВФ говориться, що громадянство в обмін на інвестиції останнім часом набуло найбільшу популярність серед китайців. За ними йдуть росіяни і вихідці з Близького Сходу, зазначає ВВС.
Громадяни розвинених країн також беруть участь у цих програмах, але керуються переважно міркуваннями економії на податках.
Але продаж паспортів може стати причиною розбіжностей і скандалів. У минулому році міністерство фінансів США попередило, що деякі іранські бізнесмени хотіли придбати громадянство Сент-Кітс, щоб обійти санкції проти Ірану. Також минулого року Європарламент прийняв резолюцію, яка засуджувала практику продажу паспортів ЄС Мальтою, зазначає видання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас