Procter&Gamble продає бізнес з випуску товарів для краси за $12,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Procter&Gamble продає бізнес з випуску товарів для краси за $12,5 млрд

Фондовий ринок
780
Американська компанія Procter & Gamble Co. (P&G) найбільший у світі виробник споживчих товарів, домовилася про продаж Coty Inc. бізнесу з випуску товарів для краси в рамках операції, яка оцінюється в $12,5 млрд.
В рамках угоди американський виробник товарів для краси Coty купує у P & G 43 бренду, включаючи професійні та для домашнього використання фарби і засоби по догляду за волоссям, а також косметику та парфумерію.
В результаті Coty стане однією з найбільших у світі компаній у сфері виробництва товарів для краси.
Операція буде структурована по моделі “Зворотній Morris Trust”, що дозволить P&G знизити розміри податкових виплат. За цією схемою Р&G виділить бренди в окремий бізнес, який потім буде об’єднаний з підрозділом Coty.
Заснована в 1904 році в Парижі Коті є глобальною компанією, підконтрольною германській сім’ї Райманія. Ринкова вартість в даний час складає близько $ 11,6 млрд.
Портфель Коті включає відомі аромати, декоративну косметику та продукти для догляду за шкірою і тілом. Вона випускає продукцію під такими брендами, як Adidas, Calvin Klein, Chloe, Davidoff, Marc Jacobs, OPI, філософії, Playboy, Rimmel і Саллі Хансен, яка продається більш ніж в 130 країнах.
Чистий прибуток компанії у фінансовому році, що завершився 30 червня 2014 року, склала $ 4,6 млрд.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас