Мінінфраструктури планує приватизувати обласні та районні автодори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури планує приватизувати обласні та районні автодори

Казна та Політика
537
Обласні, районні автодорожні підприємства, дорожньо-експлуатаційні управління з січня наступного року будуть передані в управління місцевій владі та з метою подальшої приватизації, написав директор департаменту стратегічного розвитку дорожнього ринку і автомобільних перевезень Міністерства інфраструктури України Роман Хміль на своїй сторінці в мережі Facebook.
“Таким чином, місцева влада отримає: дороги місцевого значення, експлуатаційні потужності (техніку, кар’єри та асфальтові заводи), фінансування (територіальні дорожні фонди)”, – написав він.
Надалі, за словами Р.Хміля, планується впровадити незалежний контроль якості всіх дорожніх робіт (в даний час реалізується пілотний проект), створити цільовий державний і територіальний дорожні фонди, а також інспекцію на дорогах “Укртрансбезпека”, і обладнати пункти автоматичного контролю ваги вантажівок “на ходу”.
Крім того, планується впровадити довгострокові контракти, за якими підрядник несе відповідальність за якість протягом гарантійного терміну в 7-10 років
“Зараз також робимо електронну карту, на якій буде вся інформація про стан доріг, вартість їх ремонту, куди йдуть гроші, стратегічні плани й пріоритети ремонтів та інше”, – зазначив Р.Хміль.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів України 8 липня ухвалив рішення ліквідувати Державну акціонерну компанію “Автомобільні дороги України.
“Це фінальна крапка в процесі написання дорожньої карти, яка пояснює, яким чином ми реформуємо систему автодору, передамо експлуатаційні можливості на місця, будемо фінансувати дорожнє будівництво”, – сказав міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.
Раніше віце-прем’єр-міністр України Валерій Вощевський зазначав, що одним з важливих кроків для реформування дорожньої галузі є передача облавтодорів державного управління на місцевий рівень. Цьому процесу заважає наявність проміжної управлінської структури – ДАК “Автомобільні дороги України”, якій підпорядковуються обласні дорожні підприємства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас