Українські агрохолдинги за півроку подорожчали на 11%, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські агрохолдинги за півроку подорожчали на 11%, - ЗМІ

Фондовий ринок
662
Вартість українських публічних агрохолдингів за останні півроку зросла на 11,1% – з $ 2145 млн в кінці грудня 2014 року до $ 2383 млн на кінець 2015 року (виключаючи «Мрію» і «Агрокультура», оскільки перша не надала звітності через невизначеність стану після втечі засновників і дефолт, друга обмінялася в червні активами з МХП), передає Agravery.
Як зазначає видання, агрохолдинги відновлюють вартість після досягнення дна через девальвацію і негативні фінансові звіти. Швидше за всіх відновлюється “Астарта” Віктор Іванчик і “Кернел” Андрія Веревського – їх капіталізація зросла на 45% і 24, 4% відповідно.
Однак серед лідерів є й аутсайдери: “Авангард” Олега Бахматюка подешевшав на 45,3% за півроку. На межі балансує і агрохолдинг Сергія Касьянова KSG Agro – компанія подешевшала на 40% і має проблеми на біржі. Незмінною при цьому залишилася вартість тільки “Мілкіленд” Анатолія Юркевича і “Агроліга” Ірини Поплавської.
При цьому найдорожчі цінні папери у яєчного холдингу “Овостар” Бориса Бєлікова – майже $ 21 за штуку. Легше взяти участь у капіталі Укрпродукту – всього за 10 центів можна стати співвласником компанії. Стати партнером Сергія Касьянова можна за 20 центів, Юрія Журавльова з “Агротону” – за тридцять центів.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас