Spike Aerospace змінила дизайн «першого в світі надзвукового бізнес-літака» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Spike Aerospace змінила дизайн «першого в світі надзвукового бізнес-літака»

Технології&Авто
783
Бостонська компанія Spike Aerospace відрапортувала про те, як протікає розробка «першого в світі надзвукового бізнес-літака» – лайнера S-512.
Нагадаємо суть проекту. Spike Aerospace має намір ближче до кінця десятиліття вивести на ринок літак, здатний розвивати крейсерську швидкість в 1,6 махи (1920 км/год) і максимальну швидкість в 1,8 махи (близько 2200 км/ч). Завдяки цьому, наприклад, можна буде дістатися з Лондона до Нью-Йорка за три години.
Лайнер Spike S-512 зможе брати на борт до 18 пасажирів. Зрозуміло, для їх комфорту будуть створені всі умови – зручні крісла зі шкіри та дерева, столи, різні розважальні системи… До речі, замість традиційних ілюмінаторів планується встановити дисплеї на всю довжину салону. Камери, розташовані на фюзеляжі, зможуть в режимі реального часу транслювати на екрани забортну картинку. На дисплеї також може виводитися відеоряд від комп’ютера – скажімо, фільм або презентація.
Повідомляється, що в даний час інженери і дизайнери Spike Aerospace працюють над поліпшенням аеродинаміки та оптимізацією конструкції з метою забезпечення трьох ключових вимог: безпека, продуктивність і економічна ефективність.
Зокрема, перероблена конструкція хвостової частини і запропонована модифікована форма трикутного крила. Це дозволить поліпшити аеродинаміку при польоті на невеликих і надзвукових швидкостях.
Очікується, що замовникам бізнес-лайнер Spike S-512 обійдеться в суму від 60 до 80 мільйонів доларів США.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас