Країни БРІКС врегулюють інтернет-торгівлю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни БРІКС врегулюють інтернет-торгівлю

Світ
407
Міністри економіки країн БРІКС, які зібралися в Москві на цьому тижні, вперше обговорили в рамках блоку запитання інтернет-торгівлі та способи її регулювання і підтримки.
Міністр економіки РФ Олексій Улюкаєв повідомив, що обсяг торгівлі між країнами БРІКС склав $ 291 млрд. Міністр зазначив, що в країнах блоку при великих територіях інфраструктура фізичної торгівлі розвинена недостатньо і вимагає чималих інвестицій.
Також на зустрічі міністри відзначили, що електронна торгівля, допомагаючи виробникам реалізовувати товари, стала своєрідним драйвером економічного зростання. У Бразилії інтернет-продажі виросли в 2014 році на 28% порівняно з 2013 роком. В Індії – на 30%. Міністр торгівлі та промисловості ПАР Роб Дейвіс не привів конкретних цифр, але зазначив, що країна переживає «вибух електронної торгівлі».
Учасники зустрічі зійшлися на думці, що електронна торгівля стимулює розвиток малого і середнього бізнесу. «Електронна торгівля допомагає малим і середнім підприємствам зайняти місце на регіональних і світових ринках», – сказав заступник міністра торгівлі і промисловості Індії Джагдиш Саксена Діпак.
Для розвитку галузі країнам БРІКС необхідно вирішити чимало питань. Заступник міністра торгівлі КНР Ван Шоувень загострив увагу на необхідності підтвердження якості експортованого товару і спрощення митного оформлення. Але створення єдиного юридично значущого документообігу не єдина проблема. Необхідно технічне забезпечення, вирішення питань криптографії та ідентифікації учасників угоди.
Учасники зустрічі погодилися з тим, що країнам БРІКС належить спільно проаналізувати всі можливі проблеми і виробити свій підхід до регулювання.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас