Напад хакерів на енергосистему США завдасть шкоди більше $1 трлн (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Напад хакерів на енергосистему США завдасть шкоди більше $1 трлн (дослідження)

Енергетика
531
Потенційний збиток від кібератаки, спрямованої проти інфраструктури енергопостачання в США, може перевищити $1 трлн, прогнозують учасники найбільшого і найстарішого страхового ринку світу Ллойда в Лондоні.
Як повідомляє агентство Bloomberg, дії хакерів проти американських компаній і держорганізацій останнім часом почастішали і викликають все більші побоювання.
“Сценарій передбачає зростання смертності в зв’язку зі збоєм в медичних системах і системах забезпечення безпеки, зниження торгівлі у зв’язку із закриттям портів, перебої у водопостачанні через припинення роботи електронасосів і хаос у транспортних мережах”, – йдеться в дослідженні, підготовленому Ллойда в Лондоні спільно з вченими Центру досліджень ризиків при Кембриджському університеті.
Мова йде про найбільш серйозні наслідки катастрофи, в такому випадку втрати страховиків складуть до $ 71,1 млрд.
Якщо ж перебої будуть носити менш виражений характер, то загальний збиток складе близько $ 243 млрд, втрати страховиків – $ 21,4 млрд, прогнозує Ллойда в Лондоні.
В рамках дослідження моделювалася гіпотетична кібератака, від якої постраждають 15 штатів, включаючи Нью-Йорк. Перебої в подачі електроенергії торкнуться 93 млн, деякі регіони залишаться без електрики протягом декількох тижнів.
“Сценарій малоймовірний, але є можливим технологічно”, – зазначають автори, додаючи, що він потрапляє в групу подій з імовірністю один раз в 200 років, на випадок яких страховикам рекомендується забезпечити стійкість.
Страховики закликають до популяризації “кіберполісів”, які страхували б від подібних нападів на об’єкти інфраструктури.
Ллойда в Лондоні простежує свою історію з 1689 року. В кінці XVII століття в кав’ярні Едварда Ллойда збиралися судновласники, купці і моряки, обмінювалися новинами, укладали договори фрахту і страхування суден і вантажів. Як корпорація об’єднання діє з 1871 року, коли цей статус був закріплений актом британського парламенту.
Діяльність корпорації забезпечується брокерами і синдикатами андерайтерів Ллойда, які отримують пропозиції про страхування і перестрахування лише через брокерів. Андеррайтери Lloyd’s, перш ніж стати членами корпорації, повинні внести в неї досить значну суму. Андеррайтери згруповані в 49 синдикатів, кожним з яких керує керівник синдикату. Відповідальність індивідуальних членів (так званих “імен Lloyd’s”) не обмежена.
Lloyd’s of London працює більш ніж в 200 країнах.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас