Яресько повідомила, коли очікує технічних переговорів з кредиторами України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яресько повідомила, коли очікує технічних переговорів з кредиторами України

Валюта
2241
Міністр фінансів Наталія Яресько очікує технічних переговорів з кредиторами України про модель реструктуризації зовнішніх боргів країни до 13 липня.
Про це вона повідомила в інтерв’ю програмі “Перша Шпальта”.
“Ми робимо все, щоб домовитися, це перший пріоритет для нашої країни. З 30 червня пішов рух, і ми підписали з кредиторами документ про конфіденційність. І ми на цьому тижні вже очікуємо технічного рівня переговорів між урядом і кредиторами щодо моделі і наших прогнозів, бази, на якій ми пропонуємо реструктуризувати борги”, – сказала міністр.
За її словами, якщо вдасться досягти позитивних результатів, то з 13 липня можна буде починати офіційні переговори з кредиторами.
Яресько підкреслила, що в разі оголошення України технічного дефолту за єврооблігаціями це ніяк не відіб’ється на населенні і на банківській системі країни.
“Ніякого заморожування депозитів, ніяких змін у банківській системі, тому що банківська система в цьому не задіяна”, – сказала вона.
Міністр додала, що якщо і буде введено мораторій на обслуговування зовнішніх боргів, то це буде тимчасова міра, яка, в свою чергу, ніяк не відіб’ється і на курсі валют в Україні.
Як повідомляло агентство, 19 червня Міністерство фінансів надало оновлену пропозицію кредиторам України з реструктуризації зовнішнього боргу.
Оновлену пропозицію включає списання частини боргу, відстрочку погашення і зниження процентної ставки.
Яресько допускає оголошення України дефолту в кінці липня в разі недосягнення домовленостей щодо реструктуризації боргів.
Міжнародний валютний фонд у свою чергу закликає Україну та її кредиторів продовжувати докладати зусилля з досягнення домовленості про реструктуризацію зовнішборгів країни.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас