Вчені розробляють штучне людське обличчя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені розробляють штучне людське обличчя

Технології&Авто
474
Японська компанія розробляє технологію створення штучного людського обличчя, яке в майбутньому можна буде використовувати в пластичній хірургії.
Як повідомляють місцеві ЗМІ, на даному етапі фахівцям компанії вдалося налагодити виробництво точних копій особи тієї чи іншої людини з силікону.
Спочатку за допомогою спеціального сканера створюється об’ємний макет особи, точність якого дозволяє передати навіть пори на шкірі і кров’яні судини. Потім на 3D-принтері друкується “заготовка”, на основі якої створюється “маска” з силікону. На виготовлення такої моделі йде від двох тижнів до двох місяців, коштує послуга близько 300 тис ієн ($ 2,4 тис).
“Я думаю, що ця техніка має велике майбутнє в галузі медицини. Я хочу допомогти тим, хто потребує цього”, – говорить президент компанії.
За його словами, на адресу корпорації надходять численні запити, як від дослідників і вчених, так і від простих людей, які потребують пластичних операцій. Так що в найближчих планах – навчитися переносити 3D-макет на більш безпечні матеріали. Зацікавлені розробками і програмісти, що займаються створенням систем автоматичного розпізнавання обличчя.
Незважаючи на великі плани компанії, поки що її клієнтами є в основному рекламні агентства та організатори розважальних заходів.
Є і “королівські” замовлення – в листопаді минулого року одна будівельна компанія з Саудівської Аравії попросила виготовити копії осіб королівської сім’ї.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас