Під ліцензії 4G в Україні може з'явитися перший діапазон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Під ліцензії 4G в Україні може з'явитися перший діапазон

Технології&Авто
1031
Національна комісія з питань регулювання зв’язку та інформатизації відмовила у продовженні ліцензії на використанні радіочастот компанії “Ес-Лайн”.
Про це стало відомо в ході засідання регулятора.
Термін дії ліцензії компанії від 2007 року на радіочастотний ресурс в діапазоні 2300-2345 МГц для надання послуг бездротового швидкісної передачі даних закінчується в квітні 2016 року. Ширина смуги в регіонах України: від 30 до 45 Мгц.
В ході обговорення питання в НКРЗІ з’ясувалося, що представників компанії неможливо було знайти за вказаною адресою.
Зараз 100% “Ес-Лайн” належить Seam Communications. Inc, яку учасники ринку пов’язують з російським бізнесменом Євгеном Ройтману.
Аж до цієї осені VimpelCom.Ltd в Україні, крім “Київстару”, володів в Україні ще й 75% в “Єс Лайн”.
При укладанні угоди по злиттю активів холдингу в Україні вона так і не потрапила в бізнес-одиницю «Україна». Решта 25% контролював Євген Ройтман. Пізніше він докупив частку в компанії.
Поруч з частотами “Ес-Лайн” зараз працює Wimax-оператор Giraffe. Раніше Ройтман планував створити оператора бездротового інтернету в Україні. Але стандарт Wimax кілька років тому втратив свою популярність, оскільки оператори зараз дивляться в бік LTE (4G).
Нагадаємо, що діапазон 2,3, 2,4 ГГц – це один з п’яти діапазонів, який НКРЗІ буде розглядати під LTE. Про це раніше заявляв голова відомства Олександр Животовський.
Якщо діапазон “Ес-Лайн” звільниться, то він може бути виставлений на повторний конкурс. Животовський вже оголошував про плани по 4G-ліцензуванню в 2017 році.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас