Киян судитимуть за самовільне втручання в квартирні системи опалення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киян судитимуть за самовільне втручання в квартирні системи опалення

Кримінал
3359
У Києві владою ініційовано 128 позовних заяв до суду на киян щодо несанкціонованого переобладнання систем опалення в квартирах, які були здійснені з порушеннями Державних будівельних норм.
Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв, передає прес-служба відомства.
«Йдеться про випадки, коли мешканці квартир виносять прилади опалення на лоджії та балкони, встановлюють самостійно циркуляційні насоси та інше. Такі випадки фактично дисбалансує загальнобудинкову систему і порушують режим для всіх інших жителів будинку. В результаті цього маємо випадки, коли в одних квартирах знижуються температурні показники, в інших навпаки – дисбаланс у бік підвищення температури. Ми вже подали 128 позовних заяв і маємо по деяких з них рішення суду на користь районних керуючих компаній. Власники квартир, які здійснили несанкціоноване переобладнання, повинні за свій рахунок привести систему опалення квартири в попередній стан, згідно проектної документації дому », – зазначив Петро Пантелєєв.
Чиновник також повідомив, що станом на кінець минулого місяця в столиці було виявлено більше 1110 таких порушень і вручено приписи.
«Ми неодмінно проводимо комунікаційну роботу з людьми, попереджаємо їх про те, що від такої самодіяльності страждають мешканці всього будинку, спонукаємо добровільно виправити ситуацію. Якщо ж такі методи не дають результату – направляємо справи до суду », – заявив він.
Зазначимо, сьогодні в столиці гаряче водопостачання припинено більше, ніж 3 тисячам споживачів. Левова частка відключень пов’язана з проведенням гідравлічних випробувань, а також плановими і ремонтними роботами.
За матеріалами:
Україна Комунальна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас