Британський FinTech залучив рекордні інвестиції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський FinTech залучив рекордні інвестиції

Особисті фінанси
218
За перші шість місяців 2015р. інвестиції венчурних фондів в британський FinTech досягли рекордного значення – майже $ 1,5 млрд.
На сьогоднішній день у Великобританії перебуває 17 FitTech компаній, чия капіталізація перевищує $ 1 млрд., 13 з них знаходиться в Лондоні.
Торік лондонським Фінтех-стартапам потрібно 9 місяців на те, щоб залучити $ 1млрд. інвестицій. Цього року він досягли цієї мети на три місяці швидше. Місто перетворилося на технологічну електростанцію, перевершуючи інші світові технологічні центри.
Лондон поєднує в собі цифрові технології та інновації Силіконової долини, Нью-Йоркські фінансові традиції з Уолл-стріт і стратегічні заходи Вашингтона.
Більшу частину капіталовкладень отримують столичні проекти. Так, Лондонські компанії, які розвивають проекти в сфері фінансових технологій, за перші півроку отримали 80% від загального обсягу венчурного капіталу, або 70% угод. Майже половина фінансування припала на столичні стартапи Funding Circle, Azimo, WorldRemit і Currency Cloud ($ 472 млн., Або 40% від загального обсягу).
Найбільш велику суму за останні три місяці привернув провайдер рівноправного кредитування Funding Circle (близько $ 150 млн). Вже сьогодні компанія оцінюється більш ніж в $ 1 млрд.
“Самір Десаї, генеральний директор і співзасновник Funding Circle, коментує:« Лондон – це фантастичне місце, щоб виростити технологічну фінансову компанію. Всього за п’ять років, майданчик Funding Circle став п’ятим за величиною нетто-кредитором для малого бізнесу. Фінансування, яке нам вдалося залучити квітні, дозволить нам перейти до створення стійкого бізнесу, що задає напрямок на багатомільярдний глобальний ринку».
Початківці стартапи також привертають увагу інвесторів. Так, наприклад, DoPay, компанія, яка брала участь у акселераторі Tech Stars від найбільшого банку країни Barclay’s залучила $2,4 млн протягом останніх трьох місяців. Стартап дозволяє людям, які не користуються традиційною банківською системою, отримати доступ до фінансових послуг. Керівництво планує витратити ці кошти на розвиток компанії на міжнародних ринках: в Єгипті і Західній Африці.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас