Французька Феміда присудила засновнику піратського сайту штраф на $15,6 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Французька Феміда присудила засновнику піратського сайту штраф на $15,6 млн

Кримінал
301
Кримінальний суд Парижа засудив 26-річного засновника і адміністратора сайту Wawa mania, що дозволяв завантажувати анімаційні та художні фільми без дозволу на те справжніх власників авторських прав, виплати $ 15,6 млн штрафу.
Про це повідомили в судовій інстанції.
“Засновник і адміністратор сайту нелегального скачування фільмів Wawa mania засуджений до виплати в цілому більше $ 15 млн збитків власників авторських прав”, – йдеться в повідомленні.
26-річний Димитрій Мадер, який намагався втекти на Філіппіни, був засуджений ще 2 квітня до ув’язнення терміном на один рік, а також до штрафу в $ 67 тис. За позовом окремих цивільних осіб за завдання матеріальної шкоди.
Крім того, суд ухвалив стягнути з нього ще $ 46 тис. за судові витрати. Незабаром після позову адвоката американських студій і компаній Columbia Pictures, Disney, Paramount, Tristar, Twentieth Century Fox, Universal, Warner Bros, Microsoft, а також французьких кіновиробників та дистриб’юторів порнографічних фільмів Marc Dorcel суд додав збільшив суму штрафних санкцій до $15,6 млн.
У 2009 році Асоціація боротьби з аудіовізуальним піратством Франції (ALPA) виявила викачаних цією молодою людиною більше 3,6 тис. фільмів, у тому числі порнографічного змісту.
До 2011 року сайт Wawa mania відвідало більше 1 млн користувачів. Під час судового розслідування обвинувачений визнав, що заробив на рекламі свого сайту 42 тис., які витратив на оплату потужних серверів.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас