ЄБРР може купити частку в "Райффайзен Банку Аваль" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР може купити частку в "Райффайзен Банку Аваль"

Фондовий ринок
756
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) розглядає можливість інвестування в акціонерний капітал другого за величиною банку з іноземним капіталом в Україні «Райффайзен Банку Аваль», повідомляється на сайті міжнародної фінансової установи.
Згідно з повідомленням, ЄБРР має намір стати великим міноритарним акціонером банку.
Як сказано в повідомленні, передбачувану участь ЄБРР у капіталі українського банку поряд з планованими капіталовкладеннями материнської структури банку «Райффайзен Банк Інтернаціональ» підтримає стратегію розвитку «Райффайзен Банку Аваль» і стане позитивним сигналом для ринку в період важкої економічної та політичної кризи в Україні.
Відзначимо, “Райффайзен Банк Інтернаціональ” (Австрія), представлена в Україні дочірнім банком «Райффайзен Банк Аваль», не планує залишати український ринок і веде переговори про докапіталізацію української «дочки» за участю Європейського банку реконструкції та розвитку. Переговори ведуться з метою, щоб ЄБРР зайшов в капітал «Райффайзен Банку Аваль», сума докапіталізації буде оприлюднена після завершення переговорів.
«Райффайзен Банк Аваль» (Київ) працює на ринку України з 1992 року і входить до групи найбільших банків за активами.
З 2005 року банк належить міжнародній фінансовій групі «Райффайзен Банк Інтернаціональ» (Австрія), що володіє понад 96% акцій банку.
За підсумками 2014 року «Райффайзен Банк Аваль» отримав 1,367 млрд грн збитку в результаті девальвації гривні, що змусила банк сформувати додаткові резерви і переглянути валютну позицію, а також в результаті припинення діяльності в Криму і погіршення економічних умов на Донбасі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас